Zakelijke voicemailberichten worden doorgaans niet beschouwd als een manier om de band met potentiële klanten te versterken – maar waarom zou je niet proberen een positieve indruk achter te laten, ook wanneer je niet aanwezig bent? Met deze 5 voorbeeldberichten voicemail weet je zeker dat je persoonlijk en professioneel overkomt op iedereen die jouw voicemail te horen krijgt. Gemakkelijk zelf toe te voegen als Mp3 via jouw Hosted VoIP beheeromgeving.

1. Persoonlijke Zakelijke Begroeting

Voorbeeldberichten voicemail

Je persoonlijke voicemail moet kort en to the point zijn. Noem je naam, geef aan wanneer je beschikbaar bent en vraag om eventuele informatie die je van de beller nodig hebt, uiteraard op een vriendelijke manier.

Hallo, dit is de voicemail van Gurbe Reitsma. Ik ben momenteel niet bereikbaar, maar ik ben van maandag tot donderdag op mijn kantoor tussen 10:00 en 16:00 uur. Als je jouw naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik je zo snel mogelijk terug. Bedankt!

2. Bedrijfsbericht

Wanneer je een bericht inspreekt voor je hele bedrijf, zul je iets formeler over willen komen. Noem je bedrijfsnaam, je openingstijden, de manier waarop je contact met de beller op zult nemen en de plaats waar hij of zij meer informatie over het bedrijf kan vinden.

Bedankt dat u contact op hebt genomen met Fieber. Helaas is er op dit moment niemand beschikbaar om u te woord te staan. Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 8:00 en 21:00. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, zodat iemand van onze Klantenservice u zo spoedig mogelijk terug kan bellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fieber.nl. Grootste leverancier van Zakelijk glasvezel in Nederland

Voicemail

3. Afdelingsbericht

Dit voicemailbericht moet de naam van de afdeling en de openingstijden bevatten. Geef verder aan hoe je contact met de klant op zult nemen, en noem een andere manier om de afdeling te bereiken.

U spreekt met de afdeling Levering van Fieber. Er is op dit moment geen personeel beschikbaar. Laat alstublieft uw contactinformatie achter, en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Ook kunt u ons mailen via support@fieber.nl.

4. Vakantiebericht

Als je onderneming in de vakantie gesloten is, is het beleefd om je voicemail daarop aan te passen. Geef direct aan dat het bedrijf momenteel niet bereikbaar is, vertel wanneer jullie weer open gaan en vergeet niet om de bellers ook een prettige vakantie te wensen als de gelegenheid daar geschikt voor is. Eventueel kun je ervoor kiezen om je voicemail op afstand te blijven checken, bijvoorbeeld door een voicemail to email-functie op je telefoonsysteem te installeren.

Dit is de voicemail van Fieber. In verband met de kerstvakantie zijn wij tussen 24 december en 2 januari gesloten. Onze gebruikelijke openingstijden zijn 8:00 tot 21:00 op werkdagen. Laat na de toon uw bericht achter. We wensen u graag fijne feestdagen toe, en kijken ernaar uit in het nieuwe jaar weer met u te werken!

5. Afwezigheidsassistent

Is jouw onderneming niet of minder bereikbaar vanwege ziekte? Als je onderneming out-of-office is dan kun je aangeven wat er aan de hand is, al hoef je niet in details te treden. Je kunt aangeven dat je onderneming tijdelijk minder goed of niet bereikbaar is door ziekte. Blijf klantvriendelijk en geef aan dat je je best doet de telefoon zo snel mogelijk te beantwoorden. Je kunt het Bedrijfsbericht (2) gebruiken om je bellers aan te geven dat je zo spoedig mogelijk terug belt.

Bedankt dat u contact op hebt genomen met Fieber. Ons bedrijf is momenteel niet bereikbaar vanwege ziekte. Heeft het spoed? Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Voor informatie over onze diensten en producten kunt u terecht op www.fieber.nl.

Is er niemand in staat de telefoon op te nemen? Maak dan gebruik van het Bedrijfsbericht (2) maar geef aan dat je onderneming op dit moment gesloten is.

Bedankt dat u contact op hebt genomen met Fieber. Ons bedrijf is momenteel minder goed bereikbaar vanwege ziekte. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter. Wij doen ons best om u zo spoedig mogelijk terug te bellen. Voor informatie over onze diensten en producten kunt u terecht op www.fieber.nl. Bedankt voor uw begrip.

6. Bericht voor noodsituaties

Als je onderneming gesloten is door een noodsituatie, hoef je alleen in details te treden als het probleem voor iedereen in het gebied relevant is. Gebruik anders het Bedrijfsbericht, maar geef in plaats van openingstijden aan dat je op dit moment gesloten bent.

Bedankt dat u contact op hebt genomen met Fieber. Ons bedrijf is momenteel gesloten. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, zodat iemand van onze klantenservice u zo spoedig mogelijk terug kan bellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fieber.nl.

Echte noodgevallen – zoals extreem weer – kunnen wel in je voicemail genoemd worden, wanneer ze invloed hebben op je onderneming. Bedankt dat u contact op hebt genomen met Fieber. Op dit moment zijn wij gesloten als gevolg van de ijzel. Normaal zijn wij van maandag tot zaterdag geopend tussen 8:00 en 21:00. Op www.fieber.nl kunt u onze goederen bestellen en onze openingstijden tijdens de ijzel bekijken.

telefoonboom belplan voorbeeld