De kogel is door de kerk. De geruchten gingen al langer, maar nu is het officieel. KPN heeft bekend gemaakt vanaf 1 september 2019 te stoppen met ISDN en PSTN. Zo’n 20 procent van de Nederlandse bedrijven belt nog via deze traditionele telefoniedienst. Waarom stopt het en wat is een goed alternatief voor bellen? Wij zetten het voor je op een rij.

Wat is ISDN?

De analoge PSTN en haar opvolger digitale ISDN verlopen via telefoniecentrales en het telefonieplatform van KPN. Sinds 2006 zijn deze lijnen ook beschikbaar voor andere telefonieaanbieders die de diensten afnemen bij KPN. Het voordeel van ISDN is dat je over dezelfde telefoonlijn gelijktijdig meerdere telefoongesprekken en datadiensten kunt voeren.

Waarom stopt ISDN?

ISDN en PSTN zijn relatief dure diensten. De reden waarom nog zoveel bedrijven bellen via ISDN of PSTN, is vermoedelijk doordat dit vaste kosten zijn in de administratie, net als gas en licht. Ze vallen niet op, tenzij je bewust gaat uitrekenen wat je kunt besparen door over te stappen op een alternatief.

Waarom overstappen naar VoIP?

De laatste jaren zijn de tarieven van telefonie sterk gedaald. Internetdiensten zoals Voice over IP hebben hun succes al een aantal jaren bewezen en is minstens zo stabiel als ISDN. Bovendien heeft VoIP veel voordelen ten opzichte van ISDN. We noemen er een paar:

  1. Besparen

ISDN is duur. Overstappen naar VoIP gaat je daarom in vrijwel alle gevallen geld besparen.

  1. Nummerbehoud

Bij het overstappen naar VoIP houd je altijd je eigen telefoonnummer.

  1. Veel extra functionaliteiten

Welke telefooncentrale functies ben je gewend? Doorschakelen, keuzemenu of welkomsttekst? Al deze functies krijg je er gratis bij, plus nog veel meer! Bekijk hier het overzicht van de meest gebruikte functies.

  1. Een specialist op belafstand

Is er iets kapot in je telefooncentrale? Dan moet er al gauw een monteur langskomen, met bijbehorende dure uurtarieven. Is er iets mis met je VoIP? Dan bel je gewoon onze helpdesk en word je meteen geholpen. We kunnen vrijwel alles op afstand repareren, zonder extra kosten. Service van de zaak!

  1. Andere internetdiensten

Eenmaal overgestapt op VoIP, is de stap naar andere diensten over internet gemakkelijk gemaakt. Wat dacht je van pinnen, camerabeveiliging of Back-up online? Allemaal slimme diensten die jouw werk een stuk makkelijker zullen maken.

 

VoIP is een volwaardig alternatief voor jouw ISDN-verbinding op kantoor. We vertellen je er graag alles over. Bel ons op 088 – 25 50 102 of stuur een e-mail voor meer informatie!

* Deze velden zijn verplicht

 

 

isdn

Average Rating: 5
Votes: 318
Reviews: 109