Steeds meer plaatsen in Nederland worden aangesloten op glasvezel. Toch zijn er ook nog veel regio’s waar ondernemers nog ploeteren over een trage internetverbinding. Je kunt er dan voor kiezen om glasvezel aan te laten leggen, zodat je als bedrijf voortaan zaken kan doen met de snelheid van het licht. Maar hoe ziet zo’n traject er uit? Hieronder kom je er alles over te weten.

Glasvezel aanleggen is overal in Nederland mogelijk. Overal kun je een glasvezelverbinding aan laten leggen. Dit in tegenstelling tot particulier glasvezel, waarbij de provider zelf beslist wanneer en waar een netwerk aangelegd wordt.

Afstand tot wijkcentrale

De afstand tot de wijkcentrale (of het internetknooppunt) bepaalt de kosten voor de eenmalige aansluitkosten. De graafkosten zijn namelijk vaak het duurste onderdeel van de begroting. Soms moet de stoep er gedeeltelijk uit worden gehaald of moet onder een asfaltweg of onder het water door worden geboord.

Snel aanleggen glasvezel

In sommige gevallen kan gebruik worden gemaakt van reeds aanwezige buizen om glasvezel doorheen te halen. Hierdoor hoeft niet opnieuw gegraven te worden, waardoor kosten bespaard kunnen worden. Ook kan het zijn dat de glasvezelkabel al wel bij je in de straat ligt, maar dat de lijn tussen de hoofdkabel en jouw meterkast nog aangelegd moet worden. Dergelijke aansluitingen kunnen we vaak snel realiseren. Zoals onlangs bij het Staring College.

Hoe gaat glasvezel aanleggen in zijn werk?

Nadat het contract is ondertekend, wordt de aannemer door ons aan het werk gezet. Eerst wordt onderzocht middels een schouw waar de glasvezelkabel komt te liggen en hoe het meest voordelig gegraven kan worden. Daarna worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Ten slotte worden de werkzaamheden ingepland en kan het graven beginnen.

Vertragende of versnellende factoren

Wij communiceren aan jou de voorlopige opleverdatum. Of deze datum wordt behaald, is afhankelijk van allemaal factoren die de aanleg kunnen beïnvloeden. Soms wordt de aanleg vertraagd als er bijvoorbeeld vorst aan de grond is, als er speciale vergunningen moeten worden aangevraagd als in de buurt van snelwegen of water moet worden geboord. Ook kan de aanleg juist versneld worden als alles voorspoedig verloopt.

Onze kracht: de juiste connecties

Bij Fieber doen we altijd ons best om ons te onderscheiden van de concurrent. In het geval van zakelijk glasvezel aanleggen, zitten we er altijd bovenop. Zoals wanneer er vergunningen worden aangevraagd. We hebben dan regelmatig contact met de gemeente, aannemer en leverancier om de vaart erin te houden. Niet zelden zorgt een belletje op het juiste moment ervoor dat een aanvraag flink wordt versneld.

Oplevering glasvezel

Alle glasvezelaansluitingen worden door ons werkend opgeleverd. Voor het zakelijk internet abonnement dat je bij ons afneemt, is het belangrijk dat je altijd een router aansluit op de glasvezelverbinding. Hierna kan de internetverbinding worden ingesteld. Nu is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Wil je jouw organisatie ook aansluiten op glasvezel? Doe de Postcodecheck of neem contact met ons op via 088 – 25 50 100 om de aanleg in gang te zetten.

 

Interessante links

Geen glasvezel wat zijn mijn mogelijkheden?
Waarom glasvezel voor jouw onderneming gaat werken
Waarom zulke verschillen in prijzen bij glasvezel internet?
Zakelijk glasvezel vergelijken
Sneller internet zonder meer te betalen
Wat is glasvezel en wat kun je ermee?
4 redenen om voor glasvezel te gaan