Stel je eens voor dat er brand uitbreekt bij jouw bedrijf. Alles wordt door de vlammen verwoest. Waar staat jouw bedrijfsdata opgeslagen? Als je hele bedrijfskapitaal zoals informatie over klanten, projecten, medewerkers of financiën lokaal op een server of computer staat, kun je er vanuit gaan dat je alles kwijt bent.

Dit is nog maar 1 van de slechte scenario’s die veel schade aan kan richten. Wat te denken van diefstal en internetcriminaliteit zoals ransomware of hackers? Zorg dat je goed bestand bent tegen deze gevaren!

De beste virusverzekering

Enkele verzekeraars bieden sinds kort een virusverzekering aan. Hierbij krijg je een router met firewall en hulp wanneer het mis gaat. Er wordt echter geen backup gemaakt van je bestanden. Mocht je slachtoffer worden van cybercrime en je bestanden zijn gegijzeld of verwijderd, dan ben je ze echt kwijt.

Met een goede backup oplossing in de cloud ben je in één keer beschermd tegen alle gevaren. Dit is een beter alternatief dan een virusverzekering! Als je slachtoffer wordt van een computervirus of cybercriminaliteit, haal je met één druk op de knop de gegevens terug. Je gegevens staan veilig in de cloud in een zwaar beveiligd datacenter.

Elke dag, week of maand backup

Tegenwoordig gebeurt het maken van een backup al lang niet meer met tapes of externe harde schijven. Je kunt het gemakkelijk automatiseren: 1x instellen en je hoeft er nooit meer naar om te kijken! Tenzij je natuurlijk je backup terug moet halen…

Voordelig en schaalbaar

Met Acronis backup maak je al gebruik van een professionele backup oplossing vanaf €3,75 per maand. Hierbij heb je 25 GB tot je beschikking. Voor elke extra GB die je gebruikt, betaal je € 0,15 cent. Je betaalt natuurlijk alleen wat je gebruikt.

Acronis Backup is er in twee varianten

  1. Server backup. Hierbij wordt een backup gemaakt van je bedrijfsserver. Alleen de nieuwe of gewijzigde bestanden worden bijgewerkt.
  2. Workstation backup. Hierbij wordt een backup gemaakt van alle schijven, mappen, applicaties en bestanden op een werkstation.

Ransomware proof!

Uniek aan deze backup oplossing is dat het de enige is met Ransomware bescherming. Met Ransomware worden je bestanden versleuteld en moet je honderden euro’s losgeld betalen om weer toegang te krijgen tot de bestanden. De enige juiste remedie tegen deze vorm van criminaliteit is ervoor te zorgen dat je regelmatig een backup maakt van je bestanden, zodat ze veilig opgeslagen zijn. Je zet hiermee de hacker buitenspel en kunt gemakkelijk de bestanden weer terug zetten.

Waarom online opslag niet voldoende is

Misschien denk je bij jezelf: ik gebruik een online opslagmethode zoals iCloud of OneDrive, dat is toch voldoende? Het lijkt misschien veilig, maar online opslag is géén backup. Wat gebeurt er met deze data als je het overschrijft of verwijdert, of wanneer het besmet is door een virus? Acronis back-up biedt optimale bescherming van al je kritische data op al je apparaten. Data is nooit meer verloren door synchronisatiefouten, het overschrijven van data, brand of diefstal.

Meer informatie nodig? Bel ons gerust op 088 – 25 50 100.