Wachtmuziek

Aangenaam in de wacht

Met wachtmuziek zet je je bellers in de wacht met een muziekje. Deze functie gebruik je met de Module Wachtrij of wanneer je iemand in de wacht zet op je VoIP-telefoon. Eventueel aangevuld met het vermelden van het aantal wachtenden of van de maximale wachttijd. Absolute stilte is geen optie, omdat de beller dan misschien de indruk krijgt dat de verbinding verbroken is.

Of een wachtstandmuziek wenselijk is, is afhankelijk van jouw organisatie. Dit kun je het beste zelf inschatten. Worden bellers vaak in de wacht gezet en doorverbonden of komt dit niet zo vaak voor? Wie is jouw doelgroep en past het daarbij? Dit is belangrijk, zodat bellers niet geïrriteerd raken als ze moeten wachten.

In plaats van wachtmuziek kun je er ook voor kiezen om een gesproken bericht te laten horen. Bijvoorbeeld zodra klanten langer dan 2 minuten in de wacht staan.

Wachtmuziek is één van de diensten die je gratis bij Hosted VoIP geleverd krijgt. Heb je vragen over deze of andere features? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook. We zijn te bereiken via 088 – 25 50 100.

Meer weten over Hosted VoIP of gelijk bestellen?

Klik hier

Meer info over deze functie?

* Deze velden zijn verplicht

Feiten over wachtmuziek

Rechtenvrije wachtmuziek

Onderzoek wees uit dat klanten een wachttijd van 30 seconden zonder wachtmuziek ervaren als 90 seconden. Een wachttijd van 30 seconden mét wachtmuziek ervaren ze als 15 seconden.

Rechtenvrije wachtmuziek

Per jaar gaat 8 tot 15% van de klantendatabase verloren. Zo’n 68% daarvan komt door een negatieve telefonische ervaring.

Rechtenvrije wachtmuziek

Na gemiddeld 1 minuut en 55 seconden wachttijd hangen de meeste bellers geërgerd op. 34% van de bellers die ophangen, zullen niet meer terugbellen.

Rechtenvrije wachtmuziek

Gemiddeld worden 7 van de 10 zakelijke bellers in de wacht gezet.

Rechtenvrije wachtmuziek

Gemiddeld 18% doet een aankoop op basis van een wachttijdaanbieding. Een gesproken tekst met een aanbieding kan dus werken!

Rechtenvrije wachtmuziek

88% van de mensen zijn minder geneigd op te hangen als ze in de wacht staan als ze worden voorzien van productinformatie.

Rechtenvrije wachtmuziek

Met wachtmuziek blijven mensen langer aan de telefoon, tonen ze meer interesse in je product of dienst, gaan ze positiever het gesprek in en zijn ze daardoor minder snel geïrriteerd.

Rechtenvrije wachtmuziek

We hangen in ons leven gemiddeld 1,2 jaar in de wachtstand(!)

Features Hosted voip telefonie
Rechtenvrije wachtmuziek

Rechtenvrije wachtmuziek

Speciaal voor Fieber-klanten bieden wij keuze uit 77 rechtenvrije mp3’s die je kunt instellen als wachtmuziek. Standaard biedt ons telefoniesysteem 1 melodie, maar veel klanten vragen ons om meer keuze. Daarom stellen wij dit beschikbaar. Neem je bij ons Hosted VoIP af, dan mag je zelf kiezen uit de 77 varianten.

Nog meer gratis functies:

Onze klanten