Hoe het gebruik van softphones in jouw onderneming kan werken

Softphones: misschien heb je deze term de laatste tijd wel eens voorbij zien komen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Wat kun je ermee en wanneer kies je voor een ervoor? Wij leggen het graag uit.

Software + Phone = Softphone

Maak je gebruik van Hosted VoIP van Fieber dan kun je op verschillende manieren bellen. Via een VoIP toestel, via je browser of via een Softphone app. Softphone is eigenlijk niet meer dan een samenvoeging van de woorden software en phone. Het is software die je kunt installeren op je mobiel, tablet of pc zodat je kunt bellen zoals je dat gewend bent.

softphoneEen tweede telefoon op je smartphone

Na de installatie van een softphone app heb je eigenlijk een tweede telefoon in je smartphone. De interface van de meeste apps lijken op je ‘kiezer’ zoals je deze gewend bent van je smartphone: een toetsenbord met nummers waarmee je een nummer kunt intoetsen. Veel softphone apps ondersteunen ook videobellen, wat persoonlijk face-to-face contact mogelijk maakt. Daarnaast bieden softphones vaak dezelfde belangrijke functies als een VoIP toestel zoals gesprekken doorverbinden en gesprekken in de wachtstand zetten.

Wanneer gebruik je een softphone?

Het gebruik is ideaal voor medewerkers die veel onderweg zijn en bereikbaar willen blijven voor collega’s of klanten. Zij blijven voor intern belverkeer bereikbaar via hun verkorte kiesnummer. Ideaal, want zo verandert er niets voor collega’s maar ook niet voor klanten. Je blijft een professionele uitstraling behouden omdat je niet met 06-nummers hoeft te werken.

Wat heb je nodig om een softphone te gebruiken?

Een softphone kun je installeren op een smartphone, pc of tablet. Het enige wat je nodig hebt om een softphone te kunnen gebruiken is internet. Het gebruik van softphones in jouw onderneming kan daarnaast een grote investering schelen, omdat softphones op de eigen telefoons van je medewerkers geïnstalleerd kunnen worden. Je hoeft dus niet aparte telefoons voor je personeel aan te schaffen. Wil je dat je personeel softphones gaan gebruiken via de pc, dan raden wij het gebruik van een headset aan. In onze webshop vind je verschillende headsets. In dit artikel lees je verschillende overwegingen bij het aanschaffen van een headset.

Met een softphone ben je klaar voor de toekomst

Wij verwachten dat het gebruik van softphones steeds meer gaat toenemen. Hoewel bureautelefoons ook nog steeds ongekend populair zijn. Dit komt voornamelijk door persoonlijke voorkeur, gebruiksgemak en omdat zo’n bureautelefoon functioneel is. Onlangs hebben wij de softphone app Linphone voor op de mobiele telefoon getest. Je leest onze bevindingen in dit artikel.

Meer weten?

Wil je weten hoe het gebruik van softphones kan werken voor jouw onderneming of wil je gebruik maken van Hosted VoIP? Gewoon even bellen. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Klik hier om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Interessante links

Review softphone app: Linphone
Ondernemen in het buitenland, lastig of leuk?
Waarom zulke verschillen in prijzen bij glasvezel internet?
Hulp op afstand Linux
Een noodtelefoonplan in zes simpele stappen