Hoe heb jij het maken van back-ups in jouw onderneming geregeld?

 

Op 31 maart 2018 is het wereld back-up dag. Reden genoeg voor ons om stil te staan bij dit onderwerp. Stel je maar eens voor dat er brand uitbreekt in jouw onderneming. Maak je geen back-ups van je data, dan kun je ervan uit gaan dat zo’n brand alles verwoest. Een scenario waar uiteraard niemand aan moet denken. Daarom helpen we jou op weg.

Wereld back-up dag?

Ja, deze dag is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het feit dat regelmatig back-ups maken belangrijk is om je bestanden veilig te stellen. Het is ook bedoeld om anderen aan te sporen om regelmatig een back-up van bestanden te maken. Wij willen hier ons steentje aan bijdragen, vandaar dat wij aandacht besten aan wereld back-up dag!

Wat is een back-up?

Een back-up is een reservekopie van alle belangrijke en onbelangrijke data op jou computer(s), telefoons en tablets. Je kunt de kopieën gebruiken als er iets misgaat, bijvoorbeeld een brand of andere calamiteit. Worden bestanden per ongeluk gewist of raken ze beschadigd, dan kun je de bestanden altijd terug halen omdat je ze ergens anders veilig hebt opgeslagen.

Waarom is het belangrijk om een back-up te maken?

Het is erg belangrijk om een back-up te maken omdat je al je belangrijke gegevens plotseling kunt verliezen. Het kan ook zijn dat je om welke reden dan ook geen toegang meer hebt. Dit kan komen door:

  • Systeeminfecties door virussen of malware
  • Problemen met hardware (bijvoorbeeld uitval van de harde schijf)
  • Verkeerde uitschakeling van de computer
  • Problemen met een specifiek programma op je computer
  • Het per ongeluk verwijderen van bestanden

Wanneer moet je een back-up maken?

Dat hangt er echt vanaf hoe vaak de gegevens op je computer wijzigen. Gebeurt dit dagelijks, dan raden wij je aan om elke dag een reservekopie te maken van de gegevens. Gebeurt dit bijvoorbeeld wekelijks dan kun je ervoor kiezen om elke week een kopie te maken van je bestanden.

Elke dag, week of maand back-up

Tegenwoordig gebeurt het maken van een back-up al lang niet meer met tapes of externe harde schijven. Je kunt het gemakkelijk automatiseren. Met Acronis back-up software hoef je dit maar een keer in te stellen. De software zorgt er vervolgens voor dat er op de door jou ingestelde dagen of frequentie een back-up gemaakt wordt.

Voordelig en schaalbaar

Met Acronis software maak je al gebruik van een professionele back-up oplossing vanaf € 3,75 per maand. Hier krijg je 25 GB opslag voor terug. Voor elke extra GB die je gebruikt betaal je € 0,15 cent extra. Uiteraard betaal je alleen wat je gebruikt.

Acronis back-up is er in twee varianten

  1. Server back-up Hierbij wordt een back-up gemaakt van je bedrijfsserver. Alleen de nieuwe of gewijzigde bestanden worden bijgewerkt.
  2. Workstation back-up Hierbij wordt een back-up gemaakt van alle schijven, mappen, applicaties en bestanden op een werkstation.

Ransomware proof!

Wat deze oplossing uniek maakt is dat het de enige software is die ook ransomware bescherming biedt. Met ransomware kunnen bestanden versleuteld worden. Soms moeten er honderden euro’s betaald worden om weer toegang te krijgen tot je bestanden. Om jou en je onderneming hiervoor de beschermen is het noodzakelijk dat je regelmatig een reservekopie maakt van je bestanden. Hierdoor maakt een cybercrimineel geen kans en kun jij de bestanden gemakkelijk weer terugzetten.

Waarom online opslag niet voldoende is

Sommige ondernemingen maken gebruik van een online opslagmethode zoals OneDrive, Dropbox, Google Drive of iCloud. Maar dit is niet voldoende. Het lijkt misschien een veilige oplossing, maar een online opslag is geen back-up. Wat gebeurt en bijvoorbeeld met je data als je het overschrijft of verwijdert? Of wanneer het besmet raakt door een virus? Onze back-up oplossing Acronis biedt optimale bescherming. Je data kan nooit verloren gaan door synchronisatiefouten, overschrijvingen, brand of diefstal. Sta op wereld back-up dag stil bij het belang van back-ups maken. Want zowel zakelijk als privé wil je dat je data veilig is.

Interessante links

BelBasis
Wat is overboeking op een internet lijn?
Waarom zulke verschillen in prijzen bij glasvezel internet?
Zakelijk glasvezel vergelijken
Zakelijk data only