Vaste IP-adressen

vast IP adres

Vaste IP adressen

De zakelijke internet verbinding komt standaard met 1 vast IP adres. De kosten voor meerdere (gegarandeerde) vaste IP adressen:

– Tot 8 IP adressen: € 20,- per maand
– tot 16 IP adressen: € 30,- per maand

De eenmalige kosten voor het opzetten van een subnet met een blok vaste IP adressen bedragen € 50,-.

Extra vaste IP adressen zijn alleen te verkrijgen in combinatie met een zakelijk glasvezel, ADSL, VDSL of COAX abonnement.

Vragen? Je kunt ons bellen: 088 – 2550100

Vaste IP adressen

Maar wat is het nut van vaste IP-adressen?

Wil je het nut van vaste IP-adressen begrijpen dan kun je je computer(s) het beste als je onderneming zelf zien. Je wilt binnen jouw onderneming natuurlijk alleen de juiste personen binnen laten. Dat geldt ook voor je computer: je wilt niet dat mensen van buitenaf met je systeem aan de slag kunnen. Het gebruik van vaste IP-adressen zorgt ervoor dat gebruikers gefilterd worden zodat alleen door jou geautoriseerde computers jouw bedrijfsnetwerk op kunnen.

Zo is het bij een dynamisch IP-adres ook. Iedere keer dat je het internet op gaat kan het adres veranderen waardoor je computer minder goed te traceren is. Dat kan problemen geven, bijvoorbeeld als je een eigen server onderhoudt. Wisselt de server steeds van IP-adres, dan is deze natuurlijk lastig te vinden.

IP whitelisting

De computers in je onderneming kunnen op verschillende manieren herkend worden door je router. De standaard wijze is dat de router iedere computer of laptop zelf een IP-adres geeft. Dit betekent dat er steeds een nieuw nummer wordt toegewezen aan iedere computer die de router herkent. Het nadeel is wel dat ook de computer van buiten het eigen netwerk een IP-adres krijgen van de router. Ze gaan dan dus deel uitmaken van je netwerk.

Dit is natuurlijk niet wenselijk. Om dit te voorkomen is het mogelijk om vaste IP-adressen in te stellen. Deze worden niet toegewezen door de router. De computers binnen je onderneming hebben dan geen veranderlijk IP-adres, maar een statisch IP-adres. Op je router kun je vervolgens instellen welke IP-adressen netwerktoegang krijgen, kun je voorkomen dat er vreemde computers indringen. Deze manier wordt ook wel IP whitelisting genoemd.

Vaste IP adressen

Kies je voor vaste IP-adressen dan worden het ook veel makkelijker om bepaalde gebruikers rechten te verlenen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen welke computer welke websites mag bezoeken. Ook kun je medewerkers op locatie, bijvoorbeeld in het buitenland of op een andere vestiging, toegang geven tot het netwerk. Dit kan tot stand worden gebracht via bijvoorbeeld een beveiligde VPN verbinding. Je bepaalt dus zelf wie jouw netwerk op kan en wat je medewerkers daar mogen doen.

Een vast IP-adres is vrij standaard bij zakelijke abonnementen. Is het voor je onderneming noodzakelijk dat je meerdere statische adressen beheert, dan kunnen wij dat voor jou regelen. Het is bijvoorbeeld erg handig als je meerdere websites beheer of servers rechtstreeks op het internet wilt aansluiten. Bij de configuratie van je netwerk heb je dan veel vrijheid. Dat is voornamelijk erg handig in deze tijd waarin werken op andere locaties, zoals thuis of in het buitenland, steeds normaler wordt.

Producten

Onze klanten

Vragen? Je kunt ons bellen: 088 – 2550100