Verbind je vestigingen
met

VPN

Veilig werken

Ook voor mobiele medewerkers

VPN

VPN

IP VPN en Ethernet VPN

Met een VPN (Virtual Private Network), werk je veilig op een Wifi Hotspot en koppel je veilig en snel verschillende netwerken aan elkaar, waar je ook bent. Zo werk je altijd over een betrouwbaar, veilig en besloten bedrijfsnetwerk. Met toegang tot ons snel en betrouwbaar glasvezel, coax en DSL. Dat houdt soepele communicatie tussen uw locaties in met genoeg bandbreedte en een verbinding van hoge kwaliteit.

Het beheer kun je zelf doen of nemen wij volledig voor je uit handen. Je kunt kiezen uit IP-VPN en Ethernet VPN.

De voordelen van VPN

  • Eén betrouwbaar en besloten bedrijfsnetwerk
  • Toegang tot het snelle en betrouwbare glasvezel, coax en DSL
  • Toegang tot al je programma’s en data alsof je op kantoor zit
  • Naadloze communicatie tussen bedrijfslocaties
  • Eenvoudig beheer

IP VPN

Met IP-VPN creëer je uit losse bedrijfsnetwerken een hoogwaardig, beveiligd bedrijfsnetwerk op basis van het IP protocol. Alle gebruikers op verschillende locaties werken met elkaar samen alsof zij op hetzelfde netwerk zitten. Wij beheren en stellen de routers in. Je profiteert van het gemak van één netwerk en één leverancier. Per locatie kies je de gewenste bandbreedte, variërend van 256 Kbit/s downloadsnelheid tot 1 GB.

Ethernet VPN

Met Ethernet VPN creëer je één groot LAN (Local Area Network) voor je bedrijf. De verschillende vestigingen zijn met ethernet gekoppeld. Zo communiceren meerdere locaties naadloos met elkaar. Ethernet-VPN is een betrouwbare techniek als je eigen routers en netwerken beheert en behoefte hebt aan transparante verbindingen.

Hoe wordt een VPN netwerk opgezet?

Voor het opzetten van een virtual private network is een server nodig. In de meeste gevallen zul jij slechts een cliënt zijn in het netwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je connectie wilt maken met het netwerk van je bedrijf. Ook wanneer je gebruik maakt van een betaalde VPN service is de server natuurlijk al beschikbaar.

Als je liever zelf een VPN server wilt installeren is dat ook prima te doen. De software die je daar voor nodig hebt is gratis te downloaden en daar zit altijd een uitgebreide beschrijving bij. Een server is op veel verschillende apparatuur te installeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde routers, de Raspberry Pi, computer die altijd aanstaat, NAS station enzovoort.